Prodej nemovitosti s pomocí aukce.

Vaši nemovitost můžeme prodávat pomocí aukce. Tím zajistíme nejvyšší možnou cenu pro vaši nemovitost. Už není důvod prodávat nemovitost na vlastní pěst nebo čekat, až se zájemce ozve na inzerát.

Realitní aukce je velmi podobná dražbě nemovitosti, ale rozhodně se nejedná o totéž. Na rozdíl od té je mnohem flexibilnější. Její pravidla upřesňuje zákon č. 89/2012 Sb. občanského zákoníku, nespadá tedy pod zákon o veřejných dražbách. Díky aukci lze prodat nemovitost vysoko nad její tržně posouzenou cenou.

Aukce je zcela dobrovolnou záležitostí. Každý majitel nemovitosti si ji můžete zvolit jako alternativní způsob prodeje.

Výhoda elektronické aukce pak spočívá v její transparentnosti a anonymitě. Každý z dražitelů má v každém okamžiku přehled o množství dražitelů a jejich jednotlivých příhozech.

Aukce provádíme zejména online, což umožňuje maximálně transparentní průběh licitace a zaručuje stejné podmínky pro všechny zájemce a zúčastněné strany.

 

A jak to funguje?

Zhodnotí se stav nemovitosti a podle situace se vytvoří vlastní odhad ceny nebo využije služeb znalce. V aukci doporučujeme začínat na trochu nižší částce, než je tržní cena. Nemovitost se nabídne okamžitě i veřejně klasickým inzertním způsobem. „Nemovitost vždy propagujeme tak, aby se o aukci dozvědělo co nejvíce lidí. Uvědomujeme si, že více zájemců rovná se zpravidla větší konečný prodej“. Zašleme také email potenciálním zájemcům z naší rozsáhlé a stále rostoucí databáze. U nemovitostí zorganizujeme 2 termíny prohlídek. Umožníme i případné individuální prohlídky. Tak, aby se zájemci mohli dobře rozhodnout. Během aukce poskytujeme účastníkům samozřejmě maximální servis. Následně se vše připraví k online aukci, kde se nakonec setkají všichni vážní zájemci. Jediným kritériem je cena, kterou zájemci postupně přihazují. Vítězí nejvyšší nabídka.

Co když je výsledná cena nízká?

Ani tohle není u aukce problém. Jednou z výhod aukce je možnost odmítnutí výsledku aukce. Nestane se nic.

Aukce je alternativou k výkupu a jistota prodeje. Má velkou řadu dalších výhod. Do aukce můžete dát nejen byty, domy a pozemky. Ideální jsou například zemědělské pozemky, spoluvlastnické podíly na nemovitosti, stejně jako byty a domy s věcným břemenem na dožití.

Jaké jsou výhody aukce

  1. Zisk maximální ceny za nemovitost
  2. Transparentnost jednotlivých případů
  3. Rychlost prodeje Aukce se vyhlašuje do 1 měsíce.
  4. Možnost odmítnutí výsledku
  5. GARANCE nulového rizika: když aukce nedopadne úspěšně, nezaplatíte ani korunu

Pokud se nechcete o prodeje starat a chcete přijít rovnou hotovému, máme pro vás připravený ucelený objem služeb od první schůzky s Vámi až po předání klíčů od nemovitosti novému majiteli.

 

Analýzu aktuálního stavu trhu a nastavení strategie prodeje.

Zjištění právního stavu nemovitosti.

Příprava nemovitosti k prodeji (home staging)

Fotografování, půdorysy, 3D vizualizace

Příprava prezentace fotografií a textu  

Inzerce na placených inzertních serverech a na Facebooku

Administrace aukce

Prohlídky nemovitosti

Realizace aukce

Příprava smluvní dokumentace

Předání nemovitosti

Zajištění PENB je-li vyžadován

Cenu za požadované služby si stanovíme a odsouhlasíme na začátku spolupráce. Vždy tak víte, co od nás můžete očekávat a za kolik.

V případě zájmu nás kontaktujte na info@azetreality.cz nebo na tel. 730 430 917.

 

Kde inzerujeme?